S R R O M

Informatii utile

In atentia medicilor oncologi

Subiect: informare cu privire la posibilitatea de participare a medicilor oncologi din Romania la un proiect pilot desfasurat de Agentia Europeana pentru Medicamente si reteaua Sefilor Autoritatilor Competente in domeniul medicamentului din Uniunea Europeana.

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) va informeaza cu privire la un proiect pilot derulat de Agentia Europeana pentru Medicamente (European Medicines Agency, EMA) si reteaua Sefilor Autoritatilor Competente in domeniul medicamentului din UE (Heads of Medicines Agencies, HMA), aflat in prezent in desfasurare, si care isi propune sa creasca implicarea si participarea medicilor oncologi din toate statele Uniunii Europene in aspectele de reglementare ale medicamentelor de uz uman.

Candidatii ar trebui sa aiba experienta in oncologie clinica si hemato-oncologie, fara a fi necesara experienta anterioara in domeniul reglementiirii medicamentelor. Proiectul pilot consta in desfasurarea unor sesiuni de instruire, sub forma unor seminarii online in format live si inregistrate, care acopera domeniile:

  • principii de baza in reglementarea medicamentelor de uz uman in UE
  • aspecte de reglementare relevante in oncologie

Medicii oncologi care doresc sa participe trebuie sa completeze un formular de inregistrare disponibil pe pagina web a EMA, la sectiunea Partners&networks/Academia accesibil in linkul alaturat https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EMA-HMA Oncology pilot educational program si anexat ca model prezentei informari.

Participarea la acest proiect pilot demarat in mai 2023 si care se desfasoara pe parcursul a 12 luni este gratuita, obiectivul principal fiind reprezentat de intarirea colaborarii intre autoritatile de reglementare in domeniul medicamentului, specialistii din domeniul medical si mediul academic din toate statele membre UE.

ANMDMR, ca membra a retelei HMA, incurajeaza specialistii romani in oncologie clinica si hemato- oncologie sa ia parte la acest proiect european, alaturi de specialisti din toate statele membre UE, fiind un bun prilej de a- si largi aria de cunostinte si de a lua parte la noi activitati in domeniu. Mai multe detalii referitoare la acest proiect precum si modalitatea de participare a medicilor oncologi pot fi accesate pe pagina web a Agenției Europene pentru Medicamente, www.ema.europa.eu , secțiunea Network&partners/Academia, titlul https://www.ema.europa.eu/en/partners- networks/academia.

Inregistrarea participantilor se face accesand linkul https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EMA-HMA_Oncology_pilot_educational_program