Măsuri recomandate în vederea reducerii impactului pandemiei COVID-19 asupra pacienților oncologici și asupra serviciilor de oncologie.

Click aici

MESAJUL PRESEDINTELUI SRROM 2020

 

 

MESAJUL PREŞEDINTELUI SRROM

 

 

Stimați colegi,

 

Vă mulțumesc pentru votul acordat, mă simt onorată pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o.

Îmi asum cu responsabilitate această funcție și voi urma linia trasată de conduceriile anterioare – „de a crește calitatea asistenței oncologice prin gruparea specialiștilor, standard profesional ridicat, educarea pacienților, colaborare cu societăți internaționale, organizații ale pacienților”. De asemenea, continuarea activității în cadrul Federațiie Societăților Române de Cancer – „cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre organizațiile din România care activează în diferite domenii ale oncologiei, recunoașterea organizației ca vocea oncologiei în România, actor în procesul elaborării politicilor de sănătate publică legate de oncologie”.

În sensul realizării acestor obiective, definite clar în statutul Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală, îmi propun transparență în ceea ce privește deciziilor biroului de conducere alături de o mai bună și continuă comunicare cu membrii Societății.

Așa cum am văzut la Adunarea Generală din cadrul celui de-al 29-lea Congres al SRROM, suntem o societate matură profesional care conștientizează că obiectivele trasate pot fi atinse doar prin unitate. Doar prin unitate putem deveni parteneri ai organizațiilor naționale (Ministerul Sănătății, Casa Națională de Sănătate) în luarea deciziilor privind activitatea noastră, sau ne putem crește vizibilitatea pe plan național și internațional cu atragerea studiilor clinice care vor permite administrarea unui tratament inovator, nerambursat pacienților noștri.

Cu experiența și sprijinul fiecărui membru sper să devenim, așa cum deja s-a spus de multe ori, o “voce” care trebuie ascultată ori de câte ori se dorește implementarea unor măsuri decizionale în ceea ce privește activitatea noastră medicală.

Contez pe fiecare dintre d-voastră în atingerea obiectivelor propuse al căror  scop final este de a creștere supraviețuirea și calității vieții pacienților – care reprezintă împlinirea noastră profesională, dar și de a redefini specialitatea noastră,  profesia de medic.

Aștept feed-back-ul d-voastră, privind viitoarele noastre întâlniri până pe 18 noiembrie alături de propuneri privind activitatea/obiectivele Societății, pe care  le voi lua în considerare, le vom discuta și analiza împreună pe tot parcursul mandatului meu ca Președinte al Societății Române de Radioterapie.

 

 

Cu stimă !

Președinte SRROM

Șef lucrări dr. Claudia Burz