Măsuri recomandate în vederea reducerii impactului pandemiei COVID-19 asupra pacienților oncologici și asupra serviciilor de oncologie.

Click aici

Mesaj_20191115

Stimați colaboratori,

Dragi colegi,

     Vă mulțumesc încă o dată pentru șansa pe care mi-ați oferit-o de a mă desemna președinte al Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală anul acesta. A fost o onoare, dar și o mare responsabilitate! Am avut în minte pe tot parcursul acestui mandat cuvintele lui Ralph Waldo Emerson „nu merge unde te duce drumul, mergi unde nu există drum și lasă o urmă.” Drumul exista deja, era bine pavat și foarte rezistent. Am beneficiat de experiența și ajutorul colegilor care au precedat mandatului meu, dar am credința că am deschis cărări noi și speranța că las o urmă pentru cei care vor fi onorați de această poziție în anii ce vor urma.
Responsabilitatea a fost imensă, dar bucuria reușitei este și mai mare. Am organizat cu succes două evenimente extrem de importante: cel de-al 29-lea Congres anual al SRROM și cel de-al 6-lea Congres al Federației Societății Române de Cancer, care au avut anul acesta ca subiect Multidisciplinaritatea și complexitatea cancerului o continuă provocare. Succesul acestor evenimente și îndeosebi al Congresului vi se datorează!
Pe parcursul celor trei zile de discuții, dezbateri și prezentări, pot afirma cu mândrie că unele lucruri au fost aprofundate, altele au fost clarificate, și o parte fac în continuare obiectul multor cercetări.
Cursul ESTRO “Image-Guided Radiotherapy and Chemotherapy in Gynaecological Cancer: Focus on MRI Based Adaptive Brachytherapy,” care a precedat cele două congrese și al cărui organizator local am fost, s-a bucurat de prezența  unora dintre cei mai mari specialiști în domeniu  care au împărtășit cunoștințele lor  celui mai mare număr de cursanți din ultimii 10 ani, veniți din 40 de țări.
Dar, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile dacă nu beneficiam de sprijinul, susținerea și ajutorul conducerii și colegilor din Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, cel al colegilor din țară, al colaboratorilor și al companiilor farmaceutice, care ne-au sponsorizat cu multă generozitate și fără de care nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil.
Calde mulțumiri adresez și conducerii Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și rectorului acesteia, Prof. Dr. Alexandru Irimie pentru sprijinul său necondiționat.
Universității Babeș-Bolyai îi mulțumesc pentru că a fost o gazdă desăvârșită și receptivă tuturor nevoilor și dorințelor noastre! Mulțumesc echipei de organizare pentru parteneriatul foarte bun pe care l-am avut împreună cu echipa mea de colegi de la Institutul Oncologic Cluj.
Vă mai mulțumesc și pentru deschiderea extraordinară pe care ați arătat-o față de acest eveniment și pentru implicare!
În încheiere doresc să le urez mult succes celor care vor purta titlul de președinte al Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală în următorii trei ani și să îi asigur că va fi cel mai palpitant, epuizant și plin de satisfacții rol al lor!
Dr. Claudia Ordeanu, Ph.D.
Medic primar radioterapie