Societatea Romana de Radioterapie si Oncologie Medicala ( SRROM )

Este o asociatie profesionala nonprofit, apolitica. Societatea Romana de Radioterapie si Oncologie Medicala se poate afilia la alte societati profesionale de profil in urma consultarii adunarii generale si a deciziei, prin majoritate simpla de voturi, a biroului de conducere.

Societatea Romana de Radioterapie si Oncologie Medicala functioneaza pe durata nedeterminata.

Sediul Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala este la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuta” Cluj-Napoca, str. Republicii Nr. 34-36.

Obiective principale

● scopul Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala este de a grupa specialisti angrenati in practica radioterapiei si oncologiei medicale pentru a contribui la cresterea calitatii asistentei oncologice.

● isi propune asigurarea unui standard profesional ridicat prin sustinerea invatamantului de specialitate la toate nivelele (universitar, postuniversitar, doctorat), pentru toti membrii sai – medici, fizicieni, biologi, etc – si apararea intereselor specialitatii de radioterapie si oncologie medicala si a membrilor sai in fata organismelor implicate in buna desfasurare a activitatii lor – Ministerul Sanatatii, Guvern, Ministerul Invatamantului, directii sanitare judetene.

● promoveaza accesul egal, echitabil si nerestrictionat al tuturor pacientilor cu cancer la tratamentul optimal.

● asigura colaborarea intre specialistii in radioterapie si oncologie medicala ca si colaborarea cu alte specialitati care au interese comune in domeniul oncologiei.

● asigura colaborarea cu societati internationale de radioterapie si oncologie medicala, organizatii si fundatii de cancer, universitati, grupuri de pacienti si reprezentanti ai industriei farmaceutice si de aparatura medicala.

● isi propune informarea si educarea pacientilor cat si a societatii civile, a publicului in general, in problematica preventiei, diagnosticului si tratamentului diferitelor tipuri de cancer.

● organizeaza in fiecare an un congres al specialistilor in radioterapie si oncologie medicala la care pot participa si alti specialisti implicati sau cu preocupari in domeniul oncologiei (chirurgi, fizicieni, radiobiologi, anatomopatologi, specialisti de organe). Manifestarile Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala pot fi organizate in comun cu alte societati institutii sau organizatii, dupa cum se promoveaza si ideea unor colaborari internationale cu societati similare.