Măsuri recomandate în vederea reducerii impactului pandemiei COVID-19 asupra pacienților oncologici și asupra serviciilor de oncologie.

Click aici

Tehnici moderne de radioterapie: de la teorie la practica 24-25 mai 2013

Cursul postuniversitar „Tehnici moderne de radioterapie: de la teorie la practică” organizat de Disciplina Oncologie medicală şi Radioterapie a UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, împreună cu Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuţă” şi Societatea Română de Radioterapie şi Oncologie Medicală, în perioada 24-25 mai 2013 la Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuţă” Cluj, este adresat oncologilor radioterapeuţi, fizicienilor medicali de radioterapie şi tehnicienilor de radioterapie implicaţi în implementarea tehnicilor moderne de iradiere.

Deoarece radioterapia modernă înseamnă munca în echipă – consider ăm importantă participarea tuturor celor implicaţi în elaborarea şi aplicarea radioterapiei – din acest motiv în premieră – o parte a cursului se va desfăşura împreună cu „Cursul practic de radioterapie pentru tehnicieni medicali” din data de 25 mai 2013.

Cursul îşi propune prezentarea bazei teoretice şi aplicaţiile clinice ale planului de iradiere 3D în principalele localizări tumorale – prin prisma experienţei Institutul Oncologic Cluj, precum şi bazele ştiinţifice şi aspectele tehnice ale IMRT. Dorim un curs interactiv, în care prezentările lectorilor să fie urmate de discuţii legate de practica zilnică.

Sperăm ca aceste cursuri să deschidă o nouă serie a cursurilor postuniversitare clujene – în domeniul radioterapiei.

Program curs